©ElMa

Kaki Rojo Brillante la ghiveci

90.00 lei

5 în stoc (poate fi pre-comandat)

Prezentare:

Kaki Rojo Brillante este un soi spaniol vechi, necomestibil la recoltare (astringent), cu mărime și greutate superioare soiurilor clasice.

Fructul este mare (greutate medie 270 g), nu are melanogramă și este ușor alungit. Culoarea externă și internă este portocalie la recoltare și roșie la maturitate deplină, iar gustul este dulce și aromat la maturitate deplină.

Planta este viguroasă, cu un habitus ascendent și o productivitate ridicată.

Aspect și creștere

Kaki Rojo Brillante ofera recolte generoase de fructe dulci și aromate, de culoare portocalie. Apoi urmeaza un frunziș de toamnă de o frumusețe uimitoare, galben-portocaliu.

Info pentru plantare:

Cea mai buna pozitie pentru plantarea unui Kaki Rojo Brillante este intr-un loc ferit de curentii de aer. Gropile trebuie sa fie mari, generoase, de 80 x 80 x 80 cm, daca aveti pamantul argilos, il amestecati cu pamant la sac. Nu se recomanda pamantul din padure care poate fi infestat de boli si/sau paraziti !
Pe fundul gropii se pune mranita, pamant si apoi pomul cu radacinile mocirlite. Punctul trebuie sa ramana la 15-20 cm de nivelul solului.
Se scurteza la 60-80 cm, si se izoleaza taietura cu mastic protectiv.
Un ajutor esential la dezvoltarea radacinilor il pot oferi micorizele.
In primii 2-4 ani Kaki Rojo Brillante se izoleaza la punctul de altoire cu agril, apoi tot pomul, tot cu agril, dar fara a-l strange, se lasa mai larg.
Este binevenita o mulcire in jurul trunchiului pe o raza de minim 30 cm. care va mentine umiditatea si va impiedica cresterea buruienilor.
Inainte de venirea gerului adevarat, impotriva vantului puteti face o protectie ca in pozele de mai jos.

Intretinere:

In primii 2-4 ani, in functie de zona plantarii, Kaki Rojo Brillante necesita in primul rand protejarea punctului de altoire si eventual protejarea totala a plantei in lunile geroase, de obicei ianuarie si februarie.

Din mai și până în octombrie necesarul de apă este de minim 10-20 litri dimineața și aceeași cantitate seara.

Desi nu este sensibil la boli, expertii consiliaza tratamente invernale cu zeama bordoleza.

protectie la kaki
protectie la kaki