©ElMa

Wonderful

90.00 lei

23 în stoc (poate fi pre-comandat)

Descriere:

Rodiul Wonderful este probabil cel mai sunoscut soi. De origine americană, este soiul principal pentru producția de rodii chiar și în culturile intensive, deoarece are o serie de caracteristici importante pentru comercializarea fructelor.

Rodiul este o plantă de dimensiuni medii, care poate ajunge la o înălțime de aproximativ 3-4 metri. Frunzele sale sunt verzi, ovale și ușor ondulate. Florile sunt de culoare roșu intens și apar în primăvară.

Produce fructe de mărime medie spre mare și se caracterizează prin culoarea roșie intensă, atât la exterior, cât și la interior; semintele au o textură fragedă și o aromă dulce-acrișoară foarte apreciată pentru consumul în stare proaspătă și pentru industrie.

Rodiul Wonderful este ideal pentru consumul proaspăt, pentru prepararea de sucuri, marmelade și alte produse.

În România, poate fi cultivat cu succes, mai ales în regiunile sudice.

Unde si cum se planteaza:

Rodiul Wonderful are nevoie de un loc cald, însorit și protejat de vânt, cu un sol umed, dar bine drenat și fertil.

Înainte de plantare, ghiveciul se tine în apă timp de 10-30 de minute. Așezați planta într-o groapă de 40 x 40 x 40 cm, acoperită la bază cu 10 cm de îngrășământ sau compost bine descompus. Umpleți gaura cu pământ fertil. Țineți-o la cel puțin 30 cm de pereți sau de alte plante, cu o distanță de 2-4 m între ele. Este foarte important la solul ca nu fie calcaros.

Un ajutor esential la dezvoltarea radacinilor il pot oferi micorizele.

Intretinere:

Rodiul Wonderful necesita o tăiere la plantare pentru a-i forma coroana pe 3-4 sarpante, asa cum se procedeaza in acest video. Acoperiți solul din jurul plantei cu mulci de resturi vegetale. Din al doilea an de la plantare, fertilizați solul începând cu luna martie.

Udați abundent în timpul sezonului de creștere.
Dupa efectuarea taierilor se recomanda protejarea cu mastic protectiv.

Polenizare:

Rodiul Wonderful nu are nevoie de polenizator.

Perioada de recoltare:

Este probabil soiul cel mai tardiv, fructele ajung la maturare dupa jumatatea lunii octombrie.

Te-ar putea interesa si...