©ElMa

Kaki Nikita’s Gift – r.n.

70.00 lei

Disponibil pentru precomandă

 Prezentare:

Kaki Nikita’s Gift este un hibrid unic de kaki asiatic și american. Produce recolte abundente de fructe dulci de culoare roșie-portocalie.
Este un soi autofertil, considerat rezistent pana la -25°C, dar in zonele reci se recomanda o protectie termica in primii 2-4 ani.

Aspect și creștere

Kaki Nikita’s Gift ofera recolte generoase de fructe dulci și aromate, de culoare roșu-portocaliu. Apoi urmeaza un frunziș de toamnă de o frumusețe uimitoare, galben-portocaliu. Fructele sunt gata de consum atunci când sunt moi și fragede ca o roșie coaptă si se desprind usor de pe ramuri.

Info pentru plantare:

Cea mai buna pozitie pentru plantarea unui kaki Nikita’s Gift este intr-un loc ferit de curentii de aer. Gropile trebuie sa fie mari, generoase, de 80 x 80 x 80 cm, daca aveti pamantul argilos, il amestecati cu pamant la sac. Nu se recomanda pamantul din padure care poate fi infestat de boli si/sau paraziti !
Pe fundul gropii se pune mranita, pamant si apoi pomul cu radacinile mocirlite. Punctul trebuie sa ramana la 15-20 cm de nivelul solului.
Se scurteza la 60-80 cm, si se izoleaza taietura cu mastic protectiv.
Un ajutor esential la dezvoltarea radacinilor il pot oferi micorizele.
In primii 2-4 ani kaki Nikita’s Gift se izoleaza la punctul de altoire cu agril, apoi tot pomul, tot cu agril, dar fara a-l strange, se lasa mai larg.
Este binevenita o mulcire in jurul trunchiului pe o raza de minim 30 cm. care va mentine umiditatea si va impiedica cresterea buruienilor.
Inainte de venirea gerului adevarat, impotriva vantului puteti face o protectie ca in pozele de mai jos.

Intretinere:

In primii 2-4 ani, in functie de zona plantarii, kaki Nikita’s Gift necesita in primul rand protejarea punctului de altoire si eventual protejarea totala a plantei in lunile geroase, de obicei ianuarie si februarie. Necesarul de apa este de 10-20 litri dimineata si aceeasi cantitate seara.

Din mai și până în octombrie necesarul de apă este de minim 10-20 litri dimineața și aceeași cantitate seara.

Desi nu este sensibil la boli, expertii consiliaza tratamente invernale cu zeama bordoleza.

protectie la kaki
protectie la kaki