©ElMa

Pawpaw Sunflower – autofertil

170.00 lei

9 în stoc (poate fi pre-comandat)

Pawpaw Sunflower este un soi de pawpaw (Asimina triloba), un pom fructifer nord-american care produce fructe mari, cremoase, cu o aromă dulce, tropicală. Este cunoscut pentru dimensiunea exceptionale ale fructelor, calitatea lor și fructificarea abundenta.

Este un arbore viguros, care poate ajunge la înălțimi de până la 9 metri. Florile mici, de culoare maro apar la sfârșitul primăverii. Fructele se coc la sfârșitul verii sau la începutul toamnei și pot cântări până la 0,3 kg.

Cresterea este lenta in primii 2-4 ani, perioada in care necesita multa atentie si multa apa.

Pawpaw Sunflower este considerată a fi una dintre cele mai gustoase varietăți de pawpaw. Au o textură bogată, asemănătoare unei creme și o aromă care amintește de banană, mango, papaya si pepene galben. De asemenea, fructele sunt bogate în vitaminele A și C și sunt o sursă bună de fibre.

Este un copac relativ ușor de cultivat și de îngrijit. Preferă soarele deplin și solul umed și bine drenat. Este foarte rezistent la ger, poate fi cultivat în zonele climatice 5-9. Rezista cu mult succes pana la -28°C

Info pentru plantare:

Un ajutor esential la dezvoltarea radacinilor il pot oferi micorizele.

pawpaw micorize

Plantarea se face la soare, umbra provizorie ar fi necesara doar in cazul plantelor mici, plantate primavara.

Groapa trebuie sa fie mare, de cel putin 50 x 50 x 50 cm, terenul trebuie sa dreneze, desi Pawpaw iubeste apa, radacinile trebuie doar sa fie umezite si nu sa stea cufundate in apa.

Este foarte important ca planta sa fie scoasa din ghiveci cu balotul de pamant in care s-au dezvoltat radacinile.

De asemeni, se prefera scurtarea ramurilor deasupra primului mugure de sus, orientat catre exterior.

Aceasta specie nu necesita tratamente cu produse chimice.

Dacă sunteți în căutarea unui copac delicios și versatil pe care să-l adăugați în grădină, atunci pawpaw Sunflower este o opțiune excelentă.